Liefde voor Couscous

Tijdens deze cursus leert uw overheerlijke couscous te maken op de traditionele marokkaanse manier of naar men wenst een modernere variant hiervan.

Couscous is zowel het belangrijkste ingrediënt van, als de verzamelnaam voor een zeer populair gerecht in de Mediterraanse wereld. Couscous bestaat uit hele kleine pastakorrels van gemalen tarwe, die in verschillende diktes worden verkocht.

Couscous wordt traditioneel gemaakt door water met een beetje zout te sprenkelen in een kom met meel. Door de meel met de vingers te roeren worden kleine stukjes deeg gevormd. Zowel de couscous zelf als de gerechten die hiervan worden gemaakt, worden couscous genoemd.

Couscousgerechten worden met verschillende ingrediënten klaargemaakt, het verschil zit vooral in de hoeveelheid en de soorten groenten. Vaak wordt het gerecht pittiger gemaakt met harissa (sambal) In Libië gebruikt men ook vis en garnalen als ingrediënt in couscousgerechten.

Er wordt ook zoete couscous gemaakt met melk.Couscous wordt op meerdere manieren gegeten: met de vingers of met bestek, wat gemakkelijker is.

Kosten

De kosten voor deze cursus zijn € 45,- p.p. incl.

Reserveren

Wij verzoeken u vriendelijk om minimaal met 4 personen te reserveren (maximaal 10 personen). De datum en tijd zijn bespreekbaar. Stuur een mail naar info@maritfood.nl voor uw reservering of voor vragen.

Alle prijzen zijn inclusief ingrediënten, receptuur, gebruik van keukenlinnen, schoonmaak, koffie, thee, frisdrank, wijn en tafelwater. 

U bent pas definitief ingeschreven voor een les of een cursus als het lesgeld is ontvangen door Couscousofzo op ING rekening NL80INGB0006051477 t.n.v Maritfood S Bibouda onder vermelding van uw naam en cursusdatum.

 

Meer informatie? Neem contact met ons op