Koken met de tajine

Tijdens deze workshop leert U een pan gerecht maken met verfijnde zuidelijke accenten en zonder veel vet.

Sinds mensenheugenis wordt over de hele wereld gekookt in een klei pot. De keuken van Marokko heeft zich in de geschiedenis ontwikkelt vanuit de rondtrekkende Berbers en Arabieren en met Franse en Andalusische invloeden.

De Tajine vindt haar oorsprong in Marokko. Een tajine bestaat uit een schaal, waaruit de bereide gerechten opgediend kunnen worden, en een relatief hoog kegelvormig deksel. Bij het koken met de tajine slaat de condens neer op het deksel en loopt weer terug in de schaal. Dit komt de smaak enorm ten goede.

De diverse smaken krijgen in de Tajine alle tijd om goed op elkaar in te werken. Daarbij worden ze in hun eigen kookvocht klaar gestoofd. Het resulteert een  overheerlijk en vetarm gerecht.

Kosten

De kosten voor deze cursus zijn € 40,- p.p. incl.

Reserveren

Wij verzoeken u vriendelijk om minimaal met 4 personen te reserveren (maximaal 10 personen). De datum en tijd zijn bespreekbaar. Stuur een mail naar info@maritfood.nl voor uw reservering of voor vragen.

Alle prijzen zijn inclusief ingrediënten, receptuur, gebruik van keukenlinnen, schoonmaak, koffie, thee, frisdrank, wijn en tafelwater. 

U bent pas definitief ingeschreven voor een les of een cursus als het lesgeld is ontvangen door Couscousofzo op ING rekening NL80INGB0006051477 t.n.v Maritfood S Bibouda onder vermelding van uw naam en cursusdatum.

 

Meer informatie? Neem contact met ons op